További találatok
No produts were found.
Legújabb hozzászólások
Nincsenek értékelések
Blog keresés

2021 Trendszínei

Közzétéve1 Month ezelőtt 89
Tetszik0

Minden évben számos festékgyártó meghatározza a következő esztendő trendszínét. Jelen esetben az ismert amerikai cég, a Benjamin Moore & Co hirdette ki 2021 legmenőbb árnyalatát. Lássuk, hogy melyik lett a nyertes!

Az amerikai festékgyártó szerint 2021-ben a természetes hatású, pasztelles árnyalatok lesznek trendik, ezen belül pedig az „Aegean Teal” fantázianévre keresztelt szín viszi a prímet, mely a zöldes kék és a szürke keveréke. Ennek a különleges árnyalatnak izgalmas, kiegyensúlyozott és egyben nyugtató hatása van.

Viharszürke és világító sárga
A Pantone intézet nemzetközi szinten gyakorol hatást a divatszakemberek munkájára. Különösképpen nagy hatása van a szépségiparra is, ugyanakkor tény, hogy a trendek, divatirányzatok bizony ismétlik önmagukat, némi újítással fűszerezve, de gyakran térnek vissza már korábbi vonulatokhoz, hiszen vannak olyan klasszikus irányzatok, melyek sosem változnak.

A körömfestésben például a piros szín vagy a francia köröm olyasmi, amit számtalan köntösben ugyan, de tulajdonképpen ugyanazon gondolat mentén hozunk be újra-és újra a megjelenésünkbe, alakítjuk a kedvünkre, és nem nagyon tudunk mellélőni vele! Ugyanakkor ha szeretnénk az aktuális divatirányzatok körforgásában is részt venni, részesei akarunk lenni egy globálisan is feltűnő összefüggésnek, egyfajta összetartozásnak, akkor érdemes odafigyelni az adott év, vagy akár adott évszak diktálta koncepcióra. Nos, ebben számít hangadó cégnek a Pantone, akik az idei évre a PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating, vagyis szabadfordításunkban a viharszürke és a világító sárga színeket jelölték ki.

2021 sárga színe

Elgondolkodtató gondolatok
„Az alap szürke és az élénk, világító sárga egyesülése a lelkierő adta pozitivitás üzenetét fejezi ki. Praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor melengető és optimista, ez a színkombináció rezisztenciát és reményt nyújt számunkra. Bátorságot kell merítenünk és fel kell emelkednünk, ez elengedhetetlen az emberi szellem számára” – fogalmazott Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója.

Nehéz elképzelni, hogy ebben a leírásban ne bujkálna ott a világjárvány pusztító és egyben gondolatébresztő hatása, amit mindannyian valamilyen formában megtapasztalunk még a mai napig is. Az más kérdés, hogy neked személy szerint szimpatikus-e ez a két szín, illetve, hogy külön-külön vagy akár egyben is el tudod-e képzelni. Mindenesetre próbálkozni érdemes, sőt, szórakoztató is!

Szürke gél-lakk

Szürke gél-lakk

Viharszürke a középpontban
„A PANTONE 17-5104 és a PANTONE 13-0647 párosítása kiemeli azt a velünk született igényünket is, hogy lássunk, látszódjunk, láttassunk, és hallassuk a hangunkat. A színek olyan kombinációja, mely kifejezi az innovációt és az intuíciót, de tiszteletben tartja a bölcsességet, a tapasztalatot és az intelligenciát is, illetve ösztönzi a regenerációt és új gondolkodásmódok, koncepciók irányába terel bennünket” – áll a színintézet közleményében.

Önmagában is elegáns, magabiztos, de akár alkalmi viselet lehet. Ha a körmeinkről van szó szintén választhatjuk önmagában, vagy erősíthetjük fénnyel, csillogással, esetleg finomíthatjuk fehérrel, ezüsttel vagy valami egyszerűbb díszítéssel.

Csillogó szürke gél-lakk

Csillogó szürke gél-lakk

A sárga lehetőségei
Az „illuminating”, vagyis fényt árasztó, világító sárga elválaszthatatlanul kapcsolódik a napsütéshez, bár ez a konkrét árnyalat nem pontosan a napsárga, inkább egy hűvösebb, mégis élettel teli variációja a színnek. Önmagában, teljes tereket, vagy például teljes öltözeteket, teljes manikűrt kitöltve azonban ritka a használata.

Egy csupán sárga manikűr, pedikűr leginkább nyáron, a lebarnult bőr, vagy a hasonlóan színezett bikini mellett mutathat remekül. Egyébiránt ez a nagyon karakteres és nem mellesleg vidám szín inkább társulásokban érzi jól magát. Ez tehát a közös ebben a két színben, hogy mindkettő szeret kombinációkban részt venni.

A sárga nagyon jól viseli a tompább, visszafogottabb, nude társításokat, de a nagy kontrasztokhoz is zseniálisan alkalmazkodik.

Találd meg te is a kedvenc kombinációidat, válassz és élvezd az alkotás örömét idén is!

Blossometry nyomdalemez

Blossometry nyomdalemez

„Látjuk a fényt az alagút végén és tudjuk, hogy eljutunk oda. 2021-ben azt a rugalmasságot, lelkierőt és nyugalmat kell hordoznunk, amit az alap szürke képvisel, emellett türelmesnek és pozitívnak kell maradnunk” – fogalmazott Pressman.

Szólj hozzá
Leave a Reply
A hozzászóláshoz kérlek jelentkezz be.

Menu

Beállítások

A kedveléshez be kell jelentkezned

Bejelentkezés

A kívánságlisták használatához be kell jelentkezned

Bejelentkezés