További találatok
No produts were found.
Legújabb hozzászólások
Nincsenek értékelések
Blog keresés

Szalonetikett - avagy hogyan illik viselkedni egy köröm/szépségszalonban

Közzétéve1 Month ezelőtt 108
Tetszik0

Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy alapvetően hogyan is illik viselkedni egy körmös szalonban, szépségszalonban. Ennek a listának az a célja, hogy a szakember és a vendég is jól érezhesse magát, az adott szakember a munkáját teljes odaadással, precizitással tudja végezni, abban semmi se akadályozza. 

1 - NE KÉSS, DE MINDENEKELŐTT GYERE EL A MEGBESZÉLT IDŐPONTRA!


5-10 PERC KÉSÉS BELEFÉR
Tényleg bármi történhet út közben, de ennél több késést már nem igazán tud behozni a műkörmösöd. Ha mégis megtörténne, hogy többet késel, kérdezd meg tőle, hogy belefértek-e az időbe. Ha igen akkor is kérj inkább egyszerű körmöt, hogy nehogy megcsússzatok.

HA NAGYON SOKAT KÉSEL, SAJNOS NEM TUD VÁLLALNI A KÖRMÖS


A következő időpontra érkező vendég nem tehet róla, hogy te elkéstél. 

Ha látod, hogy késni fogsz, akkor szólj! Egy telefonhívás sokat segít a szakembernek, mert tudja, hogy legalább valamikor megérkezel, illetve ki tud találni valami gyorsabb díszítést vagy technikát a számodra.

HA NEM TUDSZ MEGJELENNI AZ IDŐPONTODBAN, AKKOR AZT MIELŐBB JELEZD!


Ha a manikűrösnek van várólistás vendége, akkor tudja őt értesíteni, hogy felszabadult egy hely. Ha csak pár órával vagy 5 perccel előbb szólsz, akkor már nem tud megérkezni időben egy másik vendég.

NE NÉZD EL AZ IDŐPONTOD!


Sok szalonokban adnak a vendégnek időpontkártyát illetve küldenek emlékeztető üzenetet a megbeszélt időpontról. Ha ennek ellenére sem jelensz meg  megbezélt időponton, akkor az sok bosszankodást okoz a szakembernek.  Ne feledd, a körmös fizetése a vendégeitől származik. Ha nem jelensz meg, akkor kiesik neki az adott időben várt bevétele. Ez olyan, mint ha másnak hónap végén eltűnne a fizetéséből több tízezer forint. Ugye te sem örülnél neki?

LEGYEN VALAMI ELKÉPZELÉSED


Egy leheletnyi ötletnek, elképzelésnek azért örülnek a szakemberek. A legjobb megoldás az, ha rábízod magad a körmösre, hogy akkor is adsz neki valami támpontot: milyen színeket szeretsz, szimmetria vagy aszimmetria párti vagy, melyik díszítések tetszenek. Ennek mindössze annyi az oka, hogy ami a körmösnek tetszik az a vendégnek lehet, hogy nem. 

FIZETÉS


A borravaló adható, de nem kötelező! Ez csak egy eszköz arra, hogy visszajelezz a szolgáltatónak, hogy mennyire vagy megelégedve a munkájával.

KIS CÍMLETTEL FIZESS


A körmösnél nem fordul meg olyan sok vásárló, mint egy élelmiszerboltban. Ha 1-2 vendég nagy címlettel fizet, sajnos kifogy a váltópénzből.

IDŐPONT FOGLALÁS


Ha biztosra szeretnél menni akkor tervezz előre! Akár 2-3 hónapra előre is foglalhatsz időpontot. A késő délután minden szolgáltatónál a legforgalmasabb időszak, ha te is csak ilyenkor tudsz elszabadulni a munkahelyedről akkor mégfontosabb, hogy gondoskodj méghamarabb a körmös időpontjaidról.

ÁLLATBARÁT SZALONOK


Sajnos nem minden műkörmös szalonban fér bele az, hogy ha magaddal hozod a kutyádat is. Tájékozódj előre, kérdezd meg, hogy hozhatod e magaddal a házikedvencedet! Ha igen, akkor is csak azt az állatot vidd, amelyik meg van nevelve. Az ugatós, morgó, rohangáló kutyát sehol sem szeretik.

KISGYERMEKKEL A SZÉPSÉGSZALONBAN


Beszéld meg előre körmösöddel, hogy ő mit szól ahhoz, hogy ha kisbabát viszel magaddal. Sajnos nem mindenhol fér el egy babakocsi, vagy esetleg több ember a váróban, mert a körmös szalonok általában kicsik. Számolj vele, ha sír a kisbaba akkor nem fogod tudni kivenni a babakocsiból vagy ringatni a babahordozót. 

KÉRDEZD MEG, HOGY VIGETSZ E KÍRÉSŐT


Sajnos a legtöbb körmös szalon vagy szépsésszalon nem bővelkedik nagy terekben, így elférni sem könnyű. Lehet, hogy nem tudnak leülni a kísérőid, így erről előre érdeklődj a körmösödnél.


KÖRMÖZÉS KÖZBEN NE TELEFONÁLJ!


Egyrészt mert a kezed nincs az UV lámpában – van olyan műkörmös alapanyag, ami egyenesen tönkre megy, ha a kötési idő közben kikerül az UV fény alól. Másrészt, mert a körmös nem tud kommunikálni veled – pl.: melyik kezedet kéri, melyik színt használja...stb.

NE SÜRGESD A KÖRMÖSÖD!


Ha az elején sikerül megbeszélni, hogy konkrétan milyen körmöd lesz, akkor jó eséllyel tud neked mondani egy közelítő időt a körmösöd, hogy mikor fogtok végezni, de ha a körmözés közben támad új ötleted, akkor azzal értelemszerűen befolyásolhatod az elkészülési időt.

A BEIRATKOZÁSNÁL DÖNTSD EL, HOGY MILYEN SZOLGÁLTATÁST SZERETNÉL


Ha például manikűrre iratkoztál be, akkor nem fog beleférni az időbe egy műkörömépítés. Ha viszont műkörmöt beszéltetek meg, akkor ne kérj mégis manikűrt! A műkörmös a szolgáltatás időtartama alapján osztja be egymás után a vendégeket. Ő sem örül az "üresjáratoknak".

HA MEGÉRKEZEL VALAHOVA, AKKOR KÖSZÖNJ


A CUCCAIDAT NE HAGYD SZANASZÉT!


Kérdezd meg a körmöstől, hogy hova teheted a kabátodat, táskáidat. Ha csak ledobod a kanapéra, akkor a következő vendég vagy kísérője nem tud hová leülni.

A most megszerzett tudással reméljük, hogy még kellemesebben tudod majd eltölteni az időt kedvenc körömszalonodban, és segítettünk megkímélni téged és a körmösöd néhány kellemetlenségtől. 

Szólj hozzá
Leave a Reply
A hozzászóláshoz kérlek jelentkezz be.

Menu

Beállítások

A kedveléshez be kell jelentkezned

Bejelentkezés

A kívánságlisták használatához be kell jelentkezned

Bejelentkezés