További találatok
No produts were found.
Legújabb hozzászólások
Nincsenek értékelések
Blog keresés

A Jó Műkörmös Szakember Kiválasztása

Közzétéve1 Month ezelőtt Szerző: 122
Tetszik0

Ne feledjük, hogy - bár körmeink folyamatosan nőnek, megújulnak - fontos olyan műkörmös szakembert keresni, aki nem roncsolja a természetes körmünket. Emellett természetesen szép körmöket is készít, hiszen kezünk előtérben van, mégse lenne szerencsés ha dugdosni kéne a rosszul elkészített gél-lakkunkat, műkörmünket.

A láb körme lassan nő, ha műköröm vagy gél-lakk van rajta, akkor sokkal ritkábban kell újralakkoztatnunk vagy töltetnünk azt. Tartósabb is, mint egy kézre készített körömcsoda, hiszen a lábkörmünk nincs olyan sok behatásnak kitéve. Nem kell mosogatni vele, nem éri napfény, nem ér hozzá szinte semmihez.

Tájékozódjunk az interneten!

Az interneten általában megtekinthetjük a műkörmös munkáit. Ezekből megtudhatjuk, hogy milyen alapanyagokkal és milyen technológiákkal dolgozik. A képekből kiderül az ízlésvilág, a képzelőereje, kreativitása. Minden esetben győződjünk meg arról, hogy a műkörmös saját munkáit látjuk a neve alatt! Sajnos gyakran előfordul, hogy más munkáival reklámozzák magukat bizonyos műkörmös szakembere. Nézzünk meg minél több referencia munkát az adott szakembertől.

Lehetőleg a képek között legyen műkörömépítés, műkörömtöltés és egy gél-lakkos kép is.

Plusz pont ha szerepel nála egy olyan "Előtte-utána" kép, ahol az általa készített köröm lenőtt állapotát és a friss körmöt mutatja be.

Szakmai továbbképzések

Bizonyosodjunk meg róla, hogy részt vesz e továbbképzéseken a kiválasztott szakemberünk. Általában oklevelek átadásával zárulnak a tanfolyamok, így azokat fel lehet függeszteni a falra. Sok műkörmös fel is teszi a weboldalára az általa elvégzett tanfolyamok tanúsítványait. Szintentartáshoz szerintünk évi 2-3 továbbképzésre van szüksége egy körmös szakembernek, ha ennél több alkalommal vesz részt oktatáson, akkor szinte biztos, hogy jó kezek közé kerülünk.

Időpontfoglalás

Ha mindezen információk alapján sikerült kiválasztani néhány olyan szakembert, akik még elérhető közelségben is vannak a lakóhelyünkhöz, megpróbálhatunk időpontot kérni.

A mai világban előny, ha online is lehet időpontot foglalni.

Legyen gyanús az, ha a szakembernek túl sok szabadideje van. Ebből már lehet következtetni, hogy mennyire vannak állandó vendégei, tehát mennyire elégedettek a vendégei, visszajárnak e hozzá. Persze ez egy kezdő kollégánál is adott, aki ugyanannyira tehetséges lehet, mint egy 10 éve végzett szakember.

Olcsót, gyorsat, azonnal!

Semmiképp se legyen szempont, hogy olcsó legyen a szolgáltatás! Minőségi anyagokat és megfelelő szolgáltatási időtartamot akkor tud biztosítani a szakember, ha a kapott szolgáltatás megfelelő árral rendelkezik. A minőségi szolgáltatás általában többe kerül.

(Például: a szakember több továbbképzést tud megengedni magának, nem csapja össze a munkát, inkább több időt szán a vendégére, el tud járni versenyezni, ezáltal szebb lesz a munkája is, többet tud költeni új színekre, díszítő anyagokra...stb.)

Személyes tapasztalat

Fontos továbbá a személyes tapasztalat. Első szempont, ha már megérkeztünk a szalonba, hogy tisztaság és rend legyen. Ha önmaga és a környezete nem tiszta és rendezett, akkor általában ez a munkájában is vissza fog tükröződni.

Egy barátnői ajánlás is jó kiinduló pont lehet, hiszen akkor láthatjuk a munkáját a barátnőnk kezén, illetve a tapasztalatait is meghallgathatjuk.

Jó kommunikáció és problémakezelés

Ha valamivel elégedetlenek vagyunk akkor azt mindenképp jelezni kell a körmös szakembernek! Ha azt sértőnek, bántónak érzi a szakember, felháborodik és nem próbál megoldást találni a problémára, akkor nem ő a mi emberünk. Szerintünk szezononként 1-1 új színnel és díszítő anyaggal is illik kedveskedni a vendégeknek.

Mindezek ellenére se lehetünk biztosak abban, hogy az adott szakember passzol hozzánk. Amennyiben nem érezzük jól magunkat nála, kellemetlen csönd van, vagy bármi zavarót tapasztalunk, akkor esetleg beszéljük meg vele vagy váltsunk szakembert. Ha viszont megtaláltuk a tökéleteset, akkor ragaszkodjunk hozzá foggal, körömmel, mivel sajnos ebben a szakmában is a jó szakember aranyat ér!

Szólj hozzá
Leave a Reply
A hozzászóláshoz kérlek jelentkezz be.

Menu

Beállítások

A kedveléshez be kell jelentkezned

Bejelentkezés

A kívánságlisták használatához be kell jelentkezned

Bejelentkezés