További találatok
No produts were found.
Legújabb hozzászólások
Nincsenek értékelések
Blog keresés

Porcelán Vagy Zselés Műkörmöt Kérjünk?

Közzétéve1 Month ezelőtt 91
Tetszik0

A kezdő vendégek számára a bőség zavarával felér a műköröm fajtáinak választéka. Mi alapján döntsük el, hogy milyen alapanyaggal és milyen technikával felépített műkörmöt készíttessünk?


Jó fodrászt, kozmetikust és műkörmöst is nehéz találni, ha megtaláltuk akkor ragaszkodjunk hozzá. Szépségipari szolgáltatóból nagyon sokan vannak, viszont kevés az, aki igazán tehetséges, lelkiismeretes. A jó szakember nem csak követi a kívánságainkat, hanem rendelkezik annyi tapasztalattal, tudással, hogy tanácsot is ad számunkra. Ő látja a leginkább, hogy milyen forma illik a kezünkhöz és milyen stílusú körmöt érdemes viselnünk.

A fentiek szellemében a technológia kiválasztása első sorban a szakember dolga, akihez fordulunk. A zselé és a porcelán tulajdonságai sok mindenben különböznek egymástól de máshonnan nézve, mégsincs olyan nagy különbség. Ha minden szempontot tudomására hozunk a kiválasztott műkörmösnek, számíthatunk rá, hogy a számunkra legmegfelelőbb módszert fogja javasolni.


A porcelán jellegzetességei


porcelán műköröm

A porcelán kétkomponensű anyag, hiszen kell hozzá egy por és egy folyadék. A porcelán műkörmök akrylból (porcelán porból) készülnek, amelyhez az ún. liquid szükséges. A porcelán szobahőmérsékleten köt, emiatt a felhordást gyorsan és nagy gyakorlattal kell véghezvinni.

Fontos a megfelelő arány kikeverése, illetve a felhordás körülményei is befolyásolhatják, mint a hőmérséklet és a páratartalom a tökéletes elegy létrehozását.

A felhordás közben a porcelán alapanyag buborékosodhat, ez szintén a helyes keverési arányon és a munka közben alkalmazott mozdulatokon múlik. A műkörömnek ezt a fajtáját nehezebb reszelni, de az anyag száradási tulajdonságai miatt könnyebb formára kialakítani, mint a zselét, illetve köttetni sem szükséges UV lámpában.

A porcelán köröm nehezebben törik, mivel keményebb az anyag, de ha törik, akkor biztos, hogy észreveszi a tulaja, hogy történt valami. Bár a mai porcelán anyagok is felvesznek némi rugalmasságot, de mégse annyira veszik fel a körömmozgást, mint a zselék.

Porcelán körmöt azoknak a személyeknek lehet ajánlani, akiknek a zselé nem maradt fent tartósan. 10-ból egy embernek olyan a körömszerkezete, hogy nem tud zselés körmöt hordani, mert ledobja azt.

Azok a személyek, akik rágják a körmüket, nekik is lehet porcelán körmöket építeni.

Emellett porcelánból nagyon szép díszítéseket lehet kialakítani. Virágok formálhatók, 3D figurák és sok más nagyszerű dolog, ami a körmöket ékszerré varázsolja.

Zselé tulajdonságai
zselés műköröm

Igaz ugyan, hogy a gél-lakk korunk egyik legnagyobb vívmánya a kozmetikai ipar területén, de állíthatjuk, hogy egyértelműen innovatívabb és előnyösebb az alkalmazása, mint a zseléé vagy a lakkoké. A zselé felhordása könnyebben elsajátítható, hiszen a megkötése az UV-lámpa feladata, így szinte korlátlanul igazgathatjuk az anyagot a körmön, egészen addig, ameddig nem vagyunk tökéletesen elégedettek vele. Anyaga kikötés után rugalmasabb, így természetesebb érzetet biztosít, emellett könnyebb is reszelni. Ennek az anyagnak a felhordásában is van nehézség, könnyen befolyhat a körömsáncokba az anyag, emiatt felválhat a műköröm a saját körmünkről, vagy a kötés során az UV lámpában kellemetlen meleg érzetet ad.

Akrilzselé


akrilzselé

Legújabb műkörömépítő alapanyag, az akrilzselé, amely ötvözi a zselé és porcelán alapanyag sajátosságait. Ez egy nagyon sűrű zselé, aminek a megformálásához szintén folyadék szükséges, de a köttetése UV fény alatt történik meg. Általában nem melegszik vagy csak minimális hőérzete van. Megformálása egyszerű, gyors, reszelése is könnyebb, mint a porcelánoké. Megkönnyíti a körmösök munkáját ennek az anyagnak a használata, illetve az extrán problémás körmök megoldása is lehet.

Akkor melyik a nyerő?
Műkörmös szakemberek szerint a műkörmök két fajtája a használat során nagyon kevés szempontból különbözik egymástól. A rugalmasságuk és szilárdságuk – a tévhitekkel ellentétben – közel megegyezik és a tartósság miatt sem kell aggódnunk. Tehát mi azt javasoljuk, hogy jó szakembert válasszunk, akiben megbízunk. Ő eldönti azt, hogy melyik anyag lenne a számunkra, munkánkhoz, adottságainkhoz mérve a legjobb döntés.

Szólj hozzá
Leave a Reply
A hozzászóláshoz kérlek jelentkezz be.

Menu

Beállítások

A kedveléshez be kell jelentkezned

Bejelentkezés

A kívánságlisták használatához be kell jelentkezned

Bejelentkezés