További találatok
No produts were found.
Legújabb hozzászólások
Nincsenek értékelések
Blog keresés

Változó Körömdivat

Közzétéve1 Month ezelőtt 87
Tetszik0

A kéz szépségének kiemelése, a köröm ápolása, díszítése egészen régóta részét képzi a szépségápolásnak.

egyszínű körmök

forrás: topknotsandpearls.com

Már az ötezer évvel ezelőtti az ősi Kínából is vannak feljegyzések, amelyekben ismertetik a köröm színezésére alkalmas festék összetételét. Később a különböző uralkodói dinasztiáknak saját körömszínük lett, az arany, az ezüst, a fekete vagy a vörös más-más uralkodócsaládok kiváltsága volt.

Az ókori Egyiptomban és Indiában egy jóval természetesebb és egyszerűbb módszer, a hennát kenték a körömre vagy akár az egész ujjvégre. Itt is a uralkodói réteg kiváltsága volt a kéz festése, az alacsonyabb osztályok tagjai ha kísérletezhettek is a pingálással, legfeljebb halvány színeket választhattak, az uralkodó színek használata halálbüntetést vont maga után. Egyiptom két leghíresebb szépsége Nefertiti és Kleopátra is viselt körömfestést. Azon a tájon a piros árnyalatai számítottak a legkedveltebbnek.

A természetes módszerek receptjei elhalványultak. A körömfestés akkor tudott újra fellendülni, amikor egy újfajta autófesték feltalálása révén a körömlakk, mint kozmetikum kifejlesztésre került. A húszas években megjelent a ma is használatos lakkok őse, aminek az alapja nem más volt, mint az autók karosszériájához használt magasfényű festék. Egy francia sminkmester, Michelle Manard ötlete alapján kezdték körmön is használni a színezőanyagot. Ő alakította ki azt a nagyon fényes, élénk színű lakk változatot, ami a ma használatos lakkok első generációja volt.

KÖRÖMLAKKOK
Századunkban egyre-másra alakulnak ki az újabb és újabb módszerek, a körömlakkok és egyéb kozmetikumok tárháza végtelennek tűnik és folyamatosan bővül. A körömfestési technikák lehetővé teszik, hogy felül emelkedjünk az egyszínű lakkozás és a francia manikűr által meghúzott és évtizedekig érinthetetlen határon. A divatban eltűnő csillámos és gyöngyházas lakkokat napjainkban a metálos és alternatív fényű termékek fojtogatják. A legújabb trend az ombre-festés, amelynek segítségével egy szín árnyalataival vagy több színnel dolgozva átmenetes körmöket varázsolhatunk magunknak.

ombre köröm

forrás: glaminati.com

A körömlakk mostanáig megoldhatatlannak tűnő problémája azonban, hogy külső fizikai behatásokra igen hamar pattogni kezd. Ennek áthidalására, illetve azon nőknek igényeinek kielégítésére, akik valamilyen ok miatt nem tudják megnöveszteni a körmüket, kifejlesztésre kerültek a műkörmök és a gél-lakkok. Napjainkban az innovatív megoldásoknak köszönhetően a műköröm is kényelmes, tartós, vékony, jól kezelhetőek és igazodnak a kéz természetes igényeihez. Egyetlen dologban nem: sokkal tartósabbak mint eredeti körmeink. A fejlett műköröm építőanyag alatt az eredeti köröm egészséges marad és a felülete igény szerint színezhető.

A MŰKÖRMÖK HELYETT EGY ÚJ IRÁNYZAT ALAKULT KI
A praktikus, rövid körmök jöttek divatba, amiket általában egyszínűre készítenek a körmösök gél-lakkból. Már nem sokan kérik a régen divatos stiletto vagy hosszú kocka körmöket. Nehéz megszokni ezek hosszát és nem is túl kényelmes. Na de az igazi fanatikusokat ez sem tántoritja el. Minden házimunkát el tudnak végezni benne, semmi sem akadály, mintha velük született dolog lenne az a plusz 4-5 cm körömhosszúság. Az biztos, hogy a hosszú műköröm igazi finom, nőies kezeket és mozdulatokat adott a hölgyeknek.

ÚJ KÖRÖMFORMÁK
Az elmúlt pár évben kijelenthetjük, hogy nem volt igazán divat egyik extrém körömforma sem. A kocka (hivatalosan szögletes) névre hallgató forma még divat, de a mandula és kerek formát is még mindig sokan kedvelik. Egy jó műkörmös meg tudja állapítani, hogy melyik forma a legelőnyösebb a vendégnek. Ez függ a saját köröm és az ujjak szélességétől, hosszúságától. Általánosságban kijelenthető, hogy a mandula forma a legnőiesebb. Aki maradna a műkörömnél, azoknak is van jó hírünk. A balerina (szűkített kocka) forma jóval nőiesebb hatást kelthet, mint egy hagyományos kocka forma. Ha nem mondanál le a szögletes kialakításról, de valamit változtatnál, akkor kérd így legközelebb körmeidet.

balerina köröm

forrás: fabmood.com

Szólj hozzá
Leave a Reply
A hozzászóláshoz kérlek jelentkezz be.

Menu

Beállítások

A kedveléshez be kell jelentkezned

Bejelentkezés

A kívánságlisták használatához be kell jelentkezned

Bejelentkezés